Закрытые повреждения почек у детей - Соловьев, А. Е.; Спахи, О. В.; Пахольчук, А. П.; Кокоркин, А. Д.; Соловйов, Анатолій Єгорович; Спахі, Олег Володимирович; Пахольчук, Олексій Петрович; Кокоркін, Олексій Дмитрович; Solovyov, A. E.; Spakhi, O. V.; Pakholchuk, A. P.; Kokorkin, A. D. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
За 30 років у клініці дитячої хірургії Запоріжжя перебувало 76 дітей із закритою травмою нирок. Автори пропонують травми нирок без пошкоджень чашково-мискової системи поділяти на травму нирок з субкапсулярною гематомою та розривом капсули і паранефральною урогематомою. При цьому всіх дітей з розривом капсули і паранефральною урогематомою необхідно оперувати з метою профілактики ускладнень у віддалені терміни. При важких травмах нирок і так званих «розтрощеннях» нирок операцією вибору може бути двоетапна органозберігаюча операція. Over 30 years in pediatric surgery clinic of Zaporozhye were 76 children with closed renal trauma. The authors suggest kidney injury without damage pyelocaliceal system is divided into injury kidney subcapsular hematoma and rupture of the capsule and perirenalurogematomoy. At the same time all the children break the capsule and perirenalurogematomoy need to operate in order to prevent complications in the long-term period. In severe kidney injury and so-called “crush” the kidney operation of choice can be a two-stage conserving surgery.
Закриті ушкодження нирок у дітей
Closed kidney damage in children
Keywords: травма нирки; розрив капсули; діти; kidney injury; break the capsule; children