Енцефаліти у дітей: сучасні погляди на етіологію, діагностику і лікування - Усачова, Олена Віталіївна; Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Конакова, Ольга Володимирівна; Рябоконь, Юрій Юрійович (Запорізький державний медичний університет, 2013)
В навчальному посібнику зібрані алгоритми діагностики та лікування типових і атипових форм найбільш поширених інфекційних захворювань з ураженням нервової системи. Для більш глибокого розуміння процесів, що відбуваються в організмі хворої дитини, та діагностично-терапевтичних напрямків, що використовуються, характеристика кожної нозології починається з опису етіології та епідеміології захворювання і схематично наведеного патогенезу. Автори акцентують увагу читача на найбільш типових клінічних симптомах кожної нозології, характеризують сучасні етіопатогенетичні лабораторні методи діагностики хвороби.
Keywords: енцефаліти; діти; діагностика; лікування