Застосування прогестагенів: міфи та реальність - Резніченко, Галина Іванівна (My University, 2024)
Прогестерон – ендогенний гестагенний статевий гормон, який належить до групи стероїдних гормонів (прогестагенів, або гестагенів) і є основним прогестагеном в організмі людини. В 1939 р. німецький біохімік Адольф Бутенанд (Adolf Butenandt) разом зі швейцарським хіміком-органіком Леопольдом Ружичкою (Leopold Ružička) отримали Нобелівську премію за виділення прогестерону.