Інформаційна забезпеченість населення щодо самолікування: стан, проблеми та шляхи оптимізації - Ніженковська, І. В.; Лисенко, О. Ю.; Дикуха, І. М.; Ниженковская, И. В.; Лысенко, А. Ю.; Дикуха, И. Н.; Nizhenkovskaya, I. V.; Lysenko, A. Yu.; Dikukha, I.N. (ЗДМУ, 2013)
Наведено результати дослідження поширеності процесу самолікування серед населення м. Києва, отримані за допомогою анкетування. Визначено основні фактори, що сприяють розвитку цієї практики, а також джерела, до яких найчастіше звертаються мешканці міста з метою отримання інформації про лікарські засоби для самостійної фармакотерапії. Представлены результаты исследования распространенности процесса самолечения среди населения г. Киева, полученные с помощью анкетирования. Определены основные факторы, способствующие развитию данной практики, а также источники, к которым чаще всего обращаются жители города с целью получения информации о лекарственных средствах для самостоятельной фармакотерапии. In the article the results of the study of self-medication process prevalence among Kiev inhabitants are presented. The research was conducted via a questionnaire. The main factors which have an infl uence on the development of this practice were defi ned as well as the sources of information about remedies for self-medication which are the most asked by inhabitants.
Информационная обеспеченность населения о самолечении: состояние, проблемы и пути оптимизации
Information supply of population concerning self-medication: state, problems and ways of optimization
Keywords: відповідальне самолікування; інформація про ліки; рекламування лікарських засобів; ответственное самолечение; информация о лекарственных средствах; рекламирование лекарственных средств.; responsible self-medication; medicines information; drug advertising