Застосування методу біологічного зворотного зв’язку в корекції вегетативних розладів у хворих на артеріальну гіпертензію - Соколова, Марина Володимирівна; Якименко, Євгенія Сергіївна; Демченко, Аліна Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження – визначити вплив методу біологічного зворотного зв’язку на вегетативні розлади у хворих на артеріальну гіпертензію (АГ). Матеріал та методи. У дослідження було залучено 40 пацієнтів з АГ (І група - 15 пацієнтів з вегетативною дисфункцією (ВД), що супроводжувалося підвищенням м’язового тонусу і відносним зниженням температури тіла на кінцівках , ІІ група - 25 хворих без вегетативних розладів).