Екологічні проблеми водопостачання в Україні - Кісельова, В. Д. (Одеса: ФОП Бондаренко М. О., 2019)
Біля 1 млрд населення у світі не має можливості використовувати доброякісну питну воду. В Україні проблема збереження водних ресурсів визнана як загроза національній безпеці держави. Більша частина поверхневих джерел водопостачання (80 %) не відповідають гігієнічним регламентам. У матеріалах ВООЗ відзначається, що діарейні хвороби, детерміновані відсутністю безпечної питної води щорічно зумовлюють смерть біля 1,7 млн людей.
Keywords: тези