Особливості імунітету у дітей раннього віку з ускладненими формами атопічного дерматиту - Вакула, Дар'я Олександрівна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
Атопічний дерматит (АД) – одна з актуальних проблем сьогодення. Поширеність АД серед дітей раннього віку сягає 12-15%, а частота ускладнених форм бактеріальними та грибковими інфекціями – 20%. Мета. Оцінити показники місцевого та системного імунітету у дітей з ускладненими формами АД у дітей раннього віку.