Аналіз результатів монокондилярного ендопротезування - Головаха, Максим Леонідович; Шабус, Р.; Орлянський, В.; Головаха, М. Л.; Golovakha, M. L.; Schabus, R.; Orljanski, W. (Українська військово-медична академія, 2012)
Резюме. Проведено ретроспективне, клінічне та рентгенологічне обстеження 74-х пацієнтів, обраних у різні роки між лютим 1996 і березнем 2003 роками із середнім строком спостереження після операції близько 5 років для того щоб, оцінити ефективність монокондилярного ендопротезування колінного суглоба. Метою роботи було знаходження взаємозв'язку між клінічними результатами лікування хворих та позицією імплантатів у фронтальній і сагітальній площинах. Резюме. Проведено ретроспективное, клиническое и рентгенологическое обследование 74-х пациентов, выбранных в разные годы между февралем 1996 и мартом 2003 со средним сроком наблюдения после операции около 5 лет, чтобы оценить эффективность монокондилярного эндопротезирования коленного сустава. Целью работы было найти взаимосвязь между клиническими результатами лечения больных и позицией имплантатов во фронтальной и сагиттальной плоскостях. Summary. A retrospective, clinical and radiographic examination of 74 patients was made, chosen during period between February 1996 and March 2003 with an average period of observation after the surgery about 5 years to evaluate the effectiveness monocondyle knee arthroplasty. The goal of the work was to find the relationship between the clinical results of treatment and position of implants in the frontal and sagittal planes.
Анализ результатов монокондиллярного эндопротезирования
Analysis o results of unicompartmental knee replacement
Keywords: остеоартроз колінного суглоба; асептичний некроз внутрішнього виростка стегнової кістки; монокондилярне ендопротезування; остеоартроз коленного сустава; асептический некроз внутреннего мыщелка бедренной кости; монокондиллярное эндопротезирование; osteoarthritis of the knee; avascular necrosis; unicompartmental knee replacement