Диференційна діагностика захворювань, що супроводжуються гіперплазією лімфатичних вузлів - Ярцева, Марія Олександрівна (My University, 2021)
Лімфаденопатії у дітей достатньо часте явище, що в більшості випадків обумовлене транзиторною проліферативною реакцією на вогнищеву інфекцію або дію череди ендо- або екзогенних чинників. Зміни клітинного складу лімфовузлів можуть носити характер реактивної гіперплазії, запальної гранульоми. Виходячи з цього, нас зацікавило порівняння гістологічної картини лімфовузлів при різних захворюваннях, що супроводжуються гіперплазією лімфатичних вузлів.