Безпека використання інгібіторів АПФ у хворих з бронхіальною астмою - Сокол, О. К. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Актуальність. Інгібітори АПФ – «золотий стандарт» у лікуванні хворих на ГХ, ІХС, ХСН. Призначення інгібіторів АПФ тісно корелює з виникненням небажаних лікарських реакцій (кашлю).Фізіологічно виникнення кашлю пов‘язане с накопиченням двох ключових факторів – ангіотензину ІІ та брадікініну.
Keywords: тези