Функціональні аспекти психоемоційних порушень у жінок в період гестації, що зумовлені тривожністю - Сюсюка, Володимир Григорович; Syusyuka, V. G.; Сюсюка, В. Г. (My University, 2017)
Резюме. Природні фізіологічні, соматичні зміни, що виникають в жінок у зв’язку з вагітністю, створюють фон, на якому легко розвиваються нервово-психічні розлади. Мета дослідження – охарактеризувати функціональні порушення психоемоційного стану в жінок у період вагітності в контексті тривожності. Матеріали і методи. Обстежено 392 вагітні у ІІ та ІІІ триместрах. Індивідуально-психологічні особливості та їх психоемоційний стан досліджували з використанням комплексу психодіагностичних методів: особистісний опитувальник інституту Бехтерєва, шкала Спілбергера–Ханіна, тест СА Н (самопочття, активність, настрій). Варіаційно-статистичну обробку результатів здійснювали з використанням програм аналізу STAT IST ICA 6.0. The aim of the study – to estimate functional disorders of psycho-emotional state of women during pregnancy within the framework of anxiety. Materials and Methods. 392 pregnant women were examined in ІІ and ІІІ trimesters. Individual and psychological features of pregnant women and their psychoemotional state were studied using the complex of psychodiagnostic methods: Personality Questionnaire of Bekhterev University, Spielberger-Hanin scale, WAM (well being, activity and mood). Variation and statistical processing of results was performed with STAT IST ICA 6.0 analysis programs. Резюме. Естественные физиологические, соматические изменения, возникающие у женщин в связи с беременностью, создают фон, на котором легко развиваются нервно-психические расстройства. Цель исследования – охарактеризировать функциональные нарушения психоэмоционального состояния у женщин в период беременности в контексте тревожности.
Functional aspects of psycho-emotional disorders of women during gestation period stipulated by anxiety
Функциональные аспекты психоэмоциональных нарушений у женщин в период гестации, обусловленные тревожностью
Keywords: вагітність; психоемоційний стан; тривожність; самопочуття; активність; настрій; pregnancy; psychoemotional state; anxiety; well being; activity; mood; беременность; психоэмоциональное состояние; тревожность; самочувствие; активность; настроение