Ділова гра як метод отримання навичок надання невідкладної допомоги - Растворов, Олександр Анатолійович; Ясінський, Роман Миколайович (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
Сучасна освіта спрямована на формування розвинутої людини, її особистісних якостей. В сьогодення це здійснюється на основі використання новітніх технологій отримання знань та навичок. У навчальному процесі ВНЗ суттєве значення мають діяльнісні методики і технології, спрямовані на візуалізацію інформації, поглиблення теоретичних знань і практичних навичок шляхом виконання завдань із застосуванням різних технологій – «мозкового штурму», ділової гри тощо. Професійно необхідними і привабливими в процесі навчання є активні імітаційні методи – ігрові (ділові ігри, розігрування ролей) та неігрові (імітаційні вправи, індивідуальний тренінг, аналіз конкретних ситуацій). Активні методи навчання суттєво впливають на розвиток професійної спрямованості при отриманні знань у медичному ВНЗ, так як сприяють кращій орієнтації студента в майбутній спеціальності, оволодінню професійною майстерністю на основі формування нових алгоритмів діяльності
Keywords: матеріали конференцій