Переваги застосування оптимізованих реабілітаційнолікувальних методів при міофасціальному больовому синдромі грудної локалізації - Алипова, Олена Євгенівна; Марамуха, Є. І. (My University, 2024)
Актуальність. В останні роки у багатьох країнах світу все більшої поширеності набувають хронічні болі у спині переважно серед працездатного населення. При цьому найчастішою причиною захворювань периферичної нервової системи є дегенеративно-дистрофічні зміни міжхребцевого диска, що спричиняють формування клінічних проявів остеохондрозу хребта. Загострення клінічних проявів остеохондрозу хребта – це одна з найчастіших причин тимчасової непрацездатності, що веде до значних економічних втрат. У зв'язку з цим своєчасність діагностики та лікування неврологічних проявів цієї патології є важливою проблемою сучасної охорони здоров'я.
Keywords: lегенеративно-дистрофічна патологія хребта; торакалгія; кінезіотерапія; реабілітація; функціональний блок; хребцево-рухові сегменти; мануальна терапія