Визначення довжини тіла (зросту) при ідентифікації загиблої особи за спаленими кістковими залишками - Голубович, Леонід Львович; Зубко, Марія Дмитрівна; Голубович, А. Л.; Голубович, П. Л.; Golubovich, L. L.; Zubko, M. D.; Golubovich, A. L.; Golubovich, P. L. (My University, 2018)
На значному експериментальному матеріалі, математичним шляхом, отримана робоча формула і її коефіці- єнти для визначення довжини тіла за довгими трубчастими кістками та їх окремими фрагментами окремо скелетів жіночої, чоловічої та у випадках невизначеної статі, незалежно від ступеня розжарювання кісткової тканини. Результати рекоменду- ється використовувати у процесі ідентифікації особи за спаленими кістковими залишками. On a significant experimental material, mathematically, a working formula and its coefficients for determining the length of the body for long tubular bones and their individual fragments of individual skeletons in females, males and in cases of undetermined sex, regardless of the degree of burning of bone tissue, is obtained. It is recommended that the results be used in the identification process for burned bone remnants.
Determination of body length (height) in identifying an individual by scorched bone remains
Keywords: фрагментовані довгі трубчасті кістки скелета; спалювання; ступені розжарювання; довжина тіла; ідентифікація особи; fragmented long tubular bones of the skeleton; burning; incineration; body length; identification