Особливості динаміки і співвідношення фібробластів та фіброцитів у яєчниках потомства щурів після внутрішньоутробної дії прогестерону - Ковальчук, Катерина Сергіївна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
На сьогодні згідно діючих протоколів МОЗ часто застосовують жіночі статеві гормони із метою запобігання загрози переривання вагітності. При дослідженні внутрішньоутробного впливу препаратів прогестерону на чоловічу статеву систему було виявлено негативні наслідки у вигляді порушення процесів сперматогенезу. Однак наслідки дії лікарських препаратів гормональної природи на жіночу статеву систему потомства потребують більш поглибленого вивчення. Мета: вивчити особливості співвідношення та динаміки фібробластів та фіброцитів яєчників потомства щурів після впливу прогестерону під час вагітності.