До питання про сучасні функції публічних видатків в сфері охорони здоров’я: правовий аспект - Скріпкін, Сергій Васильович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Сучасна трансформація охорони здоров’я зумовлює реформу фінансування даної сфери суспільного життя, і, як наслідок, новий підхід до функцій, що мають забезпечувати публічні видатки. Оскільки утвердження й забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави, то публічні видатки мають, в першу чергу, забезпечувати потреби людей. Мета дослідження. Проаналізувати діюче законодавство, що регулює публічні видатки в сфері охорони здоров’я, визначити основні сучасні функції видатків в цій сфері та коротко охарактеризувати їх. Матеріал і методи. Нормативно-правова база України, структурно-функціональний, юридично-технічний, системно-аналітичний.
Keywords: тези доповідей