Застосування актовегіну в комплексній терапії хронічної плацентарної недостатності - Резніченко, Галина Іванівна; Резніченко, Юрій Григорович; Потебня, В. Ю.; Бесарабов, Ю. М.; Резниченко, Г. И.; Резниченко, Ю. Г. (My University, 2008)
Вивчені зміни гомеостазу, перебіг пологів та раннього неонатального періоду у 86 жінок з ускладненим хронічною плацентарною недостатністю перебігом вагітності. Встановлено, що за хронічної плацентарної недостатності відзначаються зниження активності сукцинатдегідрогенази лімфоцитів, активація перекисного окиснення ліпідів, зменшення проникності мембран еритроцитів, збільшення проявів ендотоксикозу та порушення функціонування імунної системи. Застосування актовегіну в комплексній терапії хронічної плацентарної недостатності дозволяє покращити гомеостаз вагітної та зменшити частоту ускладнень під час пологів та в перинатальний період. Изучены изменения гомеостаза, течение родов и раннего неонатального периода у 86 женщин с осложненным хронической плацентарной недостаточностью течением беременности. Установлено, что при хронической плацентарной недостаточности определяются снижение активности сукцинатдегидрогеназы лимфоцитов, активация перекисного оксисления липидов, уменьшение проницаемости мембран эритроцитов, усиление проявлений эндотоксикоза и нарушение функционирования иммунной системы. Использование актовегина в комплексной терапии хронической плацентраной недостаточности позволяет улучшить гомеостаз беременной и уменьшить частоту осложнений во время родов и в перинатальный период.
Использование актовегина в комплексной терапии хронической плацентарной недостаточности
Keywords: хронічна плацентарна недостатність; актовегін; хроническая плацентарная недостаточность; актовегин