Ультраструктура венозної стінки до та після лікування склерозуючим препаратом - Сегеда, Т. П.; Ходос, В. А.; Заріцька, В. І.; Сегеда, Т. П.; Ходос, В. А.; Зарицкая, В. И.; Segeda, T. P.; Khodos, V. A.; Zaritskaya, V. I. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
На підставі результатів ультраструктурних досліджень операційного матеріалу венозних судин, отриманого у зв’язку із застосуванням склерозуючого препарату, з’ясовано, що виразність порушень зростає зі збільшенням концентрації останнього (2%, 3%, 5% відповідно), а оптимальними для лікувального фібросклерозу є 3%. На основании результатов ультраструктурных исследований операционного материала венозных сосудов, полученного в связи с использованием склерозирующего препарата, выяснено, что выраженность нарушений возрастает с увеличением концентрации последнего (2%, 3%, 5% соответственно), а оптимальными для лечебного фибросклероза являются 3%. Basing upon results of ultrastructure studies of surgical specimens obtained from venous vessels after the use of sclerosant, it has been found out that the intensity of damage rises according to medicine concentrations increase (2%, 3%, 5% respectively), and 3% concentration is optimal for the purposes of surgical fi brosclerosis.
Ультраструктура венозной стенки до и после лечения склерозирующим препаратом
Ultrastructure of venous wall before and after the treatment with sclerosant
Keywords: варикозна хвороба; флебосклерооблітерація; морфологія вен; електронна мікроскопія; варикозная болезнь; флебосклерооблитерация; морфология вен; электронная микроскопия; varicose disease; phlebosclerotic obliteration; vein morphology; electron microscopy