Дериватографічні дослідження гама-аміномасляної кислоти, тіотриазоліну та суміші гама-аміномасляної кислоти з тіотриазоліном - Кучеренко, Людмила Іванівна; Хромильова, Ольга Володимирівна; Лисянська, Ганна Петрівна; Павлюк, І. В.; Kucherenko, L. I.; Khromylova, O. V.; Lisyanskaya, А. Р.; Pavlyuk, I. V. (My University, 2020)
На сьогодні старіння населення є однією з найбільш характерних ознак сучасності. Скорочення і старіння населення означає, що все менше людей здатні працювати, крім того у літніх людей вищий попит на послуги медичної допомоги та довготривалого догляду. У процесі старіння в головному мозку відбуваються закономірні інволютивні зміни, результатом яких є ослаблення концентрації уваги та пам’яті. Тому актуальним є створення нових лікарських засобів, які будуть покращувати якість життя літніх людей. Тому актуальним є створення нового комбінованого препарату, до складу якого входять ноотроп - ГАМК та антиоксидант - тіотриазолін, який має крім антиоксидантних властивостей, протиішемічну, ноотропну, кардіопротективну, нейропротективну активністі та підвищує ефективність базової терапії, в одній лікарській формі. В процесі створення нового комбінованого лікарського препарату необхідно враховувати можливість виникнення взаємодії між компонентами, що входять до його складу. Для підтвердження та усунунення ризиків фізичної взаємодії між діючими речовинами доцільно провести проведення термо-гравіметричні дослідження. В статті представлені термогравіметрічні дослідження ГАМК, тіотриазоліну та суміші ГАМК і тіотриазоліну. Today, population aging is one of the most characteristic features of modern times. The shrinking and aging population means that fewer and fewer people are able to work, and that older people are in higher demand for health care and long-term care. In the process of aging there are regular involute changes in the brain, which result weakening of concentration and memory. Therefore, it is important to create new drugs that will improve the quality of life of the elderly. Therefore, it is important to create a new combination drug, which includes nootropic - GABA and antioxidant - thiotriazolinе, which has in addition to antioxidant properties, antiischemic, nootropic, cardioprotective, neuroprotective activity and increases the effectiveness of basic therapy in one form. In the process of creating a new combination drug, it is necessary to take into account the possibility of interaction between the components that are part of it. To confirm and eliminate the risks of physical interaction between the active substances, it is advisable to conduct thermogravimetric studies. The article presents thermogravimetric studies of GABA, thiotriazolinе and mixtures of GABA and thiotriazolinе.
Derivatographic studies of gamma-aminobutyric acid, thiotriazoline, gamma-aminobutyric acid and thiotriazoline mixture
Keywords: ГАМК; тіотриазолін; нейропротекція; термогравіметрія; GABA; thiotriazoline; neuroprotection; thermogravimetry