Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні та документно-інформаційні структури - Тюркеджи, Наталя Станіславівна; Tiurkedzhy, N. (Харків : ХДАК, 2021)
Питаннями створення безбар’єрного простору в Україні на державному рівні почали активно займатися протягом останніх двох років. Після підписання Указу Президента України «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні» — важливим результатом роботи стало затвердження розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору до 2030 р. (далі Стратегія). Ця ініціатива є дуже актуальною, адже вперше на державному рівні з’являється документ, який регламентує процес забезпечення доступності до своїх ресурсів документно-інформаційних структур.
The national strategy for creating a barrier-free space in Ukraine and libraries, archives and museums (or lams)