Чутливість збудників періімплантних захворювань до нових нанокомпозитних покриттів на основі гідроксилапатиту - Казмірчук, В. В.; Христян, Г. Є.; Іваннік, В. Ю.; Возний, Олександр Вікторович; Мельник, Анатолій Леонідович; Kazmirchuk, V. V.; Christian, G. E.; Ivannik, V. Yu.; Vozny, A. V.; Melnyk, A. L. (Open European Academy of Public Sciences, 2018)
Стаття присвячена актуальним питанням сучасної медицини щодо створення біоматералів, які замінять втрачені тканини організму людини. Взаємодія та максимальна сумісність природних тканин та імплантів – одна з основних медичних проблем. В даній роботі досліджено чутливість клінічних ізолятів до нових нанокомпозитних покриттів на основі гідроксил апатиту для підвищення ефективності профілактики периімплантних захворювань. The article is devoted to the urgent questions of modern medicine concerning the creation of biomaterials that replace the lost tissues of the human body. Interaction and maximum compatibility of natural tissues and implants is one of the main medical problems. In this paper, the sensitivity of clinical isolates to new nanocomposite coatings based on hydroxyl apatite has been investigated to improve the efficacy of prophylaxis of peri-implant diseases.
Sensitivity of contributors of periimplant diseases to new nanocomposite coatings based on hydroxylapatitis
Keywords: гідроксилапатит; нанокомпозитні покриття; протимікробна активність; мікроорганізми; hydroxylapatite; nanocomposite coatings; antimicrobial activity; microorganisms