Удосконалення процесу ідентифікації осіб постраждалих і медичного персоналу, табельного майна в системі служби медицини катастроф України на основі інформаційних технологій при організації та наданні екстреної медичної допомоги в зоні бойових дій - Кочін, І. В.; Гайволя, О. О.; Царьов, В. В.; Лур'є, Костянтин Ігорович; Хандога, Е. В.; Трошин, Дмитро Олександрович; Шило, І. Ф.; Kochin, I. V.; Gajvolya, О. О.; Tsarov, V. V.; Lurie, K. I.; Khandoga, E. V.; et al. (My University, 2016)
Бойові дії в Донецькій і Луганській областях вимагають від Служби медицини катастроф вирішення багатьох питань, пов’язаних с організацією та наданням екстреної медичної допомоги постраждалому населенню. Однією з провідних є проблема ідентифікації осіб постраждалих і медичного персоналу та табельного майна в системі управління організацією та наданням екстреної медичної допомоги. При досліджені методів ідентифікації, пов’язаних з організацією та наданням екстреної медичної допомоги постраждалому населенню, що мешкає в зоні бойових дій, найбільш оптимальними виявилися наступні: штрих-кодова ідентифікація, радіочастотна ідентифікація (RFID), біометрична ідентифікація, пластикові смарт-картки. Застосування методів автоматичної ідентифікації в системі організації та надання екстреної медичної допомоги постраждалому населенню в зоні бойових дій дозволяє ідентифікувати постраждалих, підвищити їх безпеку, визначати місцеположення пацієнтів, медичного та немедичного персоналу Служби медицини катастроф на місцевості, території та в приміщеннях медичних закладів. Використання методів автоматичної ідентифікації оптимізує обіг та дозволяє визначити місцезнаходження необхідного медичного, санітарно-господарського та спеціального майна, в стислі строки його отримати та найбільш раціонально використати, запобігає розповсюдженню й вживанню недозволених та фальсифікованих лікарських засобів.
Improvement of identification of victims, medical personnel and basic equipment in the system of disaster medicine service of Ukraine based on information technologies during the organization and provision of emergency medical care in a combat zone
Keywords: служба медицини катастроф; екстрена медична допомога; методи автоматичної ідентифікації; зона бойових дій; Disaster Medicine Service; emergency medical care; methods of automatic identification; combat zone