Незалежні предиктори несприятливих кардіоваскулярних подій у хворих на ХСН ішемічного ґенезу - Сиволап, Віталій Вікторович; Лисенко, Владислав Андрійович (My University, 2021)
Хронічна серцева недостатність (ХСН) залишається провідною проблемою сьогодення через низьку якість життя, високу захворюваність та смертність. Важливим аспектом лікування серцевої недостатності є надання клініцистам необхідних знань та ресурсів для прийняття кращих рішень щодо тактики лікування таких пацієнтів. Отже, з’ясування незалежних предикторів несприятли- вих наслідків серцевої недостатності все ще недостатньо вивчено і стає важливим завданням внутрішньої медици- ни та кардіології.