Системні васкуліти в практиці лікаря загальної практики - сімейної медицини - Кривенко, Віталій Іванович; Федорова, Олена Петрівна; Пахомова, Світлана Петрівна; Качан, Ігор Сергійович; Колесник, Михайло Юрійович; Непрядкіна, Ірина Василівна; Радомська, Тетяна Юріївна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
У посібнику розглянуто сучасні погляди на основні, більш поширені систе-мні васкуліти, їх патогенез, клінічну картину, методи діагностики та оцінку клініч-них проявів з позицій лікаря первинної ланки охорони здоров'я - загальної (сімейної практики). В розділах надано питання, які повинен знати та вміти сімейний лікар, план обстеження хворого, лабораторно-інструментальні зміни при основних васкулітах, методи лікування. Посібник призначається для використання студентами старших курсів медичних закладів, лікарями-інтернами за спеціальностями "Внутрішні хвороби", "Загальна практика - сімейна медицина", лікарями-терапевтами, кардіологами на початку їх професійної діяльності.
Keywords: васкуліт; ревматичні хвороби; ревматологія; внутрішні хвороби; лікар-інтерн