Антиноцицептивне анестезіологічне забезпечення при гострому панкреатиті - Горбачов, Сергій Валерійович (Запорізький державний медичний університет, 2010)
У статі наведені протоколи анестезіологічного забезпечення хворих з гострим панкреатитом різного ступеню тяжкості. Дана оцінка антиноцептивному та стандартному знеболенню. В статье отображены протоколы анестезиологического обеспечения больных с острым панкреатитом разной степени тяжести. Дана оценка антиноцицептивному и стандартному обезболиванию. The article depicts protocols of anesthesiological management of acute pancreatitis of different severity. The comparison of standard and antinociceptic anesthesiological approaches has been given.
Keywords: гострий панкреатит; анестезіологічне забезпечення; острый панкреатит; анестезиологическое обеспечение; acute pancreatitis; anesthesiological management