Дослідження гіпоглікемічних властивостей 5-(феноксиметилен)-4-r-1,2,4-тріазол-3-тіонів - Кучерявий, Юрій Миколайович; Клеванова, В. С.; Лихненко, А. В.; Лихненко, Ю. В. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
На сьогоднішній день цукровий діабет є однією з важливих проблем медицини всього світу та України зокрема. Число хворих з даним захворюванням в нашій країні сягає близько 1 млн., при цьому 90 % пацієнтів – це люди з II типом цукрового діабету. Хоча на українському фармацевтичному ринку і представлено широкий асортимент цукрознижуючих лікарських засобів, кожен з них має ряд своїх недоліків. Тому пошук нових гіпоглікемічних лікарських засобів є актуальним завданням для науковців фармацевтичної галузі.
Keywords: тези