Залежність концентрації спор грибів роду Alternaria від деяких метеорологічних чинників - Андреєва, Олександра Олександрівна (Суми : ФОП Цьома С. П., 2017)
Частота мікоалергозів збільшується з кожним роком. Мікроміцети розповсюджені майже повсюдно, при чому, як в зовнішньому середовищі, так і в приміщеннях. Концентрація спор грибів в атмосфері, навіть в період цвітіння рослин, в тисячу разів перевищує концентрацію пилку рослин [1]. Одним з найпоширеніших у містах аероалергенів є спори грибів Alternaria, для яких характерна велика сезонна варіабельність з максимумом споруляції влітку [2]. Учені відзначають, що порогові рівні для Alternaria дорівнюють 80–100 спор/м3 [3].