Хіміко-фармакологічна оцінка ефективності застосування еналаприлу мале ату при стенокардії напруження у осіб похилого та старечого віку - Білай, Іван Михайлович; Стець, Роман Віталійович; Гнітько, І. В.; Красько, Микола Петрович; Хмельова, А. В.; Стець, В. Р.; Белай, И. М.; Стец, Р. В.; Гнитько, И. В.; Красько, Н. П.; Хмелева, А. В.; Стец, В. Р.; et al. (ЗДМУ, 2013)
Тривале застосування еналаприлу малеату в терапії стенокардії напруження особами похилого та старечого віку показало наявність антиішемичних та антиаритмічних властивостей інгібіторів ангіотензинперетворюючого фермента. За допомогою хіміко-фармакологічного аналізу обґрунтовано застосування еналаприлу малеату на фоні базисної терапії у хворих на ішемічну хворобу серця. Длительное применение эналаприла малеата в терапии стенокардии напряжения лицами пожилого и старческого возраста обнаружило наличие антиишемических и антиаритмических свойств ингибиторов ангиотензинпревращающего фермента. С помощью химико-фармакологического анализа обосновано применение эналаприла малеата на фоне базисной терапии у больных ишемической болезнью сердца. The long-term administration of enalapril maleate in complex therapy of exertional angina pectoris in elderly persons showed antiischemic, antiarrhythmic effects of angiotensin converting enzyme inhibitors. Using chemical-pharmacological analysis the administration of enalapril against the background of basic therapy in patients with ischemic heart disease was grounded.
Химико-фармакологическая оценка эффективности применения энаприла малеата при стенокардии напряжения у лиц пожилого и старческого возраста
Chemical and pharmacological evaluation of the effectiveness of enalapril maleate in exertional angina pectoris in elderly and senile patients
Keywords: ішемічна хвороба серця; стенокардія напруження; похилий і старечий вік; еналаприлу малеат; ишемическая болезнь сердца; стенокардия напряжения; пожилой и старческий возраст; эналаприла малеат; coronary artery disease; angina pectoris; elderly patients; enalapril