Передумови та формування концепції економічного розвитку галузі ветеринарної фармації в Україні - Бушуєва, Інна Володимирівна; Бушуева, И. В.; Bushueva, I. V (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Описано необхідність забезпечення динамічного і стійкого розвитку виробництва якісних і доступних за цінами ветеринарних препаратів. Зазначено основні перспективні напрямки державного регулювання, запропоновано шляхи розробки концепції розвитку галузі за ринкових умов на державному, регіональному та місцевому рівнях. Окреслено основні напрямки державної підтримки функціонування та розвитку галузі і вітчизняного ринку ветеринарних препаратів. Запропоновано застосування відповідних елементів регулювання вітчизняного виробництва, насамперед, жорстких вимог до якості, ефективності та безпечності ветеринарних препаратів, здійснення контролю за гуртовою, роздрібною торгівлею та регулювання імпорту. Описана необходимость обеспечения динамичного и устойчивого развития производства качественных и доступных по ценам ветеринарных препаратов. Указаны основные перспективные направления государственного регулирования, предложены пути разработки концепции развития отрасли в рыночных условиях на региональном и местном уровнях. Указаны основные направления государственной поддержки функционирования и развития отрасли и отечественного рынка ветеринарных препаратов. Предложено применение соответствующих элементов регулирования отечественного производства, прежде всего, жестких требований к качеству, эффективности и безопасности ветеринарных препаратов, осуществление контроля за оптовой, розничной торговлей и регулирование импорта. The article refers to the need to ensure a vibrant and sustainable production of high-quality and affordable veterinary drugs. The basic directions of state regulation in the future. The ways of developing the concept of the industry in market conditions at the regional and local levels. The basic directions of state support for the operation and development of the industry and the domestic market of veterinary drugs. Proposed use of appropriate regulatory elements of domestic production, especially strict requirements for quality, effectiveness and safety of veterinary drugs, monitoring the wholesale, retail and import regulations.
Предпосылки и формирование концепции экономического развития области ветеринарной фармации в Украине
Background and formation of the concept of economic development of veterinary pharmacy in Ukraine
Keywords: ветеринарні препарати; галузь ветеринарної фармації; державна політика; якість ветеринарних препаратів; інформаційне забезпечення галузі ветеринарної фармації; ветеринарные препараты; отрасль ветеринарной фармации; государственная политика; качество ветеринарных препаратов; информационное обеспечение отрасли ветеринарной фармации; veterinary medicines; veterinary pharmaceutical industry; public policy; quality of information provision of veterinary drugs veterinary pharmaceutical industry