Ураження гельмінтами населення Запорізької області - Тимошенко, А. В. (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Гельмінтози – найпоширеніші і наймасовіші паразитарні хвороби людини. На сьогодні у світі відомі 342 види гельмінтів, які можуть спричинити захворювання у людей. В Україні виявлено близько 30 видів гельмінтів, а ураженість населення гельмінтозами становить 4 167 000 випадків (843 особи на 100 000 населення). Мета дослідження: Вивчення загального рівня ураження населення Запорізької області та випадків прояву рідкісних гельмінтозів.