Впровадження дистанційної форми навчання у навчальний процес медичних ВИШ - Топол, Інна Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Останнім часом модернізація української системи вищої медичної освіти відбувається в умовах динамічного оновлення освітнього простору, імпульсом якого послужили процеси реформування самої системи освіти відповідно до основних положень Болонської декларації, а саме, впровадження європейських норм і стандартів освіти і науки. Як відомо, неперервний професійний розвиток є невід'ємною умовою успішної лікарської діяльності. Якість підготовки майбутніх фахівців багато в чому визначається тією базою знань, умінь і навичок, яка закладається в період навчання студента у медичному виші [2]. Тому перед педагогами стоїть завдання покращення якості професійної підготовки майбутніх фахівців, що тісно переплітається з упровадженням сучасних інформаційних технологій і методів навчання, які дають змогу підвищити ефективність освітнього процесу вищого навчального закладу [3].