Сперматогенез після екстремальних гіпертермічних, гіпотермічних і травматичних впливів і можливість його медикаментозної корекції в експеременті - Авраменко, Наталія Вікторівна; Нікіфоров, Олег Анатолійович; Ломейко, Олена Олександрівна; Никифоров, О. А.; Ломейко, Е. А.; Avramenko, N. V.; Nikiforov, O. A.; Lomeyko, О. О. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Описано проблеми чоловічого безпліддя, зокрема питання щодо стану сперматогенезу після екстремальних гіпер-, гіпотермічних і травматичних впливів, а також можливість його медикаментозної корекції в експерименті. На основі огляду спеціалізованої літератури виконали аналіз причин чоловічого фактора безпліддя та зменшення репродуктивного потенціалу чоловіків. Освещены проблемы мужского бесплодия, в частности вопрос относительно состояния сперматогенеза после экстремальных гипер-, гипотермических и травматических воздействий, а также возможность его медикаментозной коррекции в эксперименте. На основе обзора специализированной литературы провели анализ причин мужского фактора бесплодия и уменьшения репродуктивного потенциала мужчин. The article highlights the problems of male infertility, questions regarding the status of spermatogenesis after extreme hyperthermal, hypothermal and traumatic influences and the possibility of drug correction in the experiment. Analysis of the causes of male infertility factor and decrease the reproductive capacity of men was made on the bases of the literature review.
Сперматогенез после экстремальных гипертермических, гипотермических и травматических воздействий и возможность его медикаментозной коррекции в эксперименте
Spermatogenesis after extreme hyperthermal, hypothermal and traumatic infl uences and the possibility of its drug correction in the experiment
Keywords: чоловіче безпліддя; сперматогенез; гіпотермія; гіпертермія; спермограма; мужское бесплодие; сперматогенез; гипотермия; гипертермия; спермограмма; male infertility; spermatogenesis; hypothermia; hyperthermia; spermogramma