Діагностика гіперплазії ендометрія у рутинній гінекологічній практиці - Полякова, Євгенія Миколаївна; Луценко, Н. С.; Гайдай, Наталія Вікторівна; Полякова, Е. М.; Гайдай, Н. В.; Poliakova, Ye. M.; Lutsenko, N. S.; Haidai, N. V.; Луценко, Ніна Степанівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Мета роботи. Визначити діагностичну точність, чутливість, специфічність, позитивне та негативне прогностичні значення ультразвукової діагностики гіперплазії ендометрія за допомогою порівняння результатів трансвагінального ультразвукового дослідження з патогістологічним висновком. Цель работы – определить диагностическую точность, чувствительность, специфичность, позитивную и отрицательную прогностическую значимость ультразвуковой диагностики гиперплазии эндометрия при помощи сравнения результатов трансвагинального ультразвукового исследования с патогистологическим заключением. Objective. To estimate the accuracy, sensitivity, specificity, positive predictive value (PPV) and negative predictive value (NPV) in diagnosis of endometrial hyperplasia using transvaginal ultrasonography (TVS) versus histopathological findings.
Диагностика гиперплазии эндометрия в рутинной гинекологической практике
Diagnosis of endometrial hyperplasia in routine gynecological practice
Полякова Є. М. - ORCID ID: 0000-0002-1257-1543
Keywords: гіперплазія ендометрія; точність ультразвукової діагностики; гиперплазия эндометрия; точность ультразвуковой диагностики; endometrial hyperplasia; ultrasonography