Професійно-педагогічні характеристики викладача іноземних мов у виші - Орел-Халік, Юлія Владиславівна; Орел-Халик, Ю. В.; Orel-Khalik, Yu. V. (Центр міжнародного наукового співробітництва, видавництво "ТК Меганом", 2018)
У статті розглядаються професійно-педагогічні та особистісні характеристики викладача іноземної мови у вищих медичних навчальних закладах. Особлива увага приділяється забезпеченню шляхів подолання складнощів, пов’язаних з підвищенням якості та ефективності практичних занять із дисципліни «Іноземна мова». Доведено, що однією з характеристик професійної майстерності викладача є вміння йти у ногу з часом і використовувати новітні інформаційні технології. Автор наголошує на необхідність постійного підвищення викладачами своєї професійної компетентності та періодичному проведенні моніторингу професійного розвитку викладача. В статье рассматриваются профессионально-педагогические и личностные характеристики преподавателя иностранного языка в высших медицинских учебных заведениях. Особое внимание уделяется обеспечению путей преодоления сложностей, связанных с повышением качества и эффективности практических занятий по дисциплине «Иностранный язык». Доказано, что одной из характеристик профессионального мастерства преподавателя является умение идти в ногу со временем и использовать новейшие информационные технологии. Автор подчеркивает необходимость постоянного повышения преподавателями своей профессиональной компетентности и периодическом проведении мониторинга профессионального развития преподавателя. The article deals with the professional-pedagogical and personal characteristics of the teacher of foreign language at higher medical educational institutions. Particular attention is paid to ensuring ways of overcoming the difficulties associated with the improvement of the quality and efficiency of practical classes in the discipline "Foreign language ". It is proved that one of the characteristics of the teacher's professional skills is the ability to keep pace with time and use the latest informative technologies. The author emphasizes that teachers should constantly improve their professional competence and periodical monitoring of the teacher's professional development.
Профессионально-педагогические характеристики преподавателя иностранных языков в вузе
Professional and pedagogical characteristics of the University teacher of foreign languages
Keywords: професійно-педагогічні характеристики; особистісні якості викладача; іноземна мова за професійним спрямуванням; професійна діяльність; обмін досвідом; профессионально-педагогические характеристики; личностные качества преподавателя; иностранный язык профессиональной направленности; профессиональная деятельность; обмен опытом; professional-pedagogical characteristics; personal qualities of the teacher; professionally oriented foreign language; professional activity; exchange of experience