Методологічні основи сучасної освіти дорослих - Оніщенко, Тетяна Євгенівна; Рябоконь, Олена Вячеславівна; Фурик, Олена Олександрівна (Тернопіль: Укрмедкнига, 2016)
Використання андрагогіки як науки, що розкриває принципи, методи і засоби є необхідним для забезпечення розвиваючої, соціалізуючої та адаптуючої ролі освіти. Синтез інформації про дорослість визначає структуру і зміст освітніх потреб, дозволяє формувати рівень науково-методичного забезпечення, професійного навчання і підвищення кваліфікації
Keywords: освіта; дорослі; андрагогіка