Актопротекторна активність похідних 2-(4-r-3-(тіофен-2-іл)-4н-1,2,4-тріазол-3-ілтіо)ацетатних кислот - Саліонов, Володимир Олександрович; Пругло, Євген Сергійович; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Салионов, В. А.; Пругло, Е. С.; Панасенко, А. И.; Кныш, Е. Г.; Salionov, V. O.; Pruglo, Ye. S.; Panasenko, O. I.; Knysh, E. G. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Досліджено актопротекторну активність похідних 2-(4-R-3-(тіофен-2-іл)-4Н-1,2,4-тріазол-3-ілтіо)ацетатних кислот і встановлено залежність «структура-дія». Виявлено сполуки, що мають високі показники актопротекторної дії та можуть бути використані для подальшого поглибленого вивчення як потенційних актопротекторних лікарських засобів. Изучена актопротекторная активность производных 2-(4-R-3-(тиофен-2-ил)-4H-1,2,4-триазол-3-илтио)ацетатных кислот и установлена зависимость «структура-действие». Обнаружены соединения, имеющие высокие показатели актопротекторного действия и могут быть использованы для дальнейшего углубленного изучения в качестве потенциальных актопротекторных лекарственных средств. Investigated actoprotective activity of 2-(4-R-3-(thiophen-2-yl)-4H-1,2,4-triazol-3-yltio) acetic acid and the dependence «structure-effect» was detected. Compounds with high actoprotective effect were identified and they should be used for further in-depth study as a potential actoprotective drugs.
Актопротекторная активность производных 2-(4-r-3-(тиофен-2-ил)-4Н-1,2,4-триазол-3-илтио)ацетатных кислот
Actoprotective activity of 2-(4-r-3-(thiophen-2-yl)-4h-1,2,4-triazol-3-ylthio) acetic acids
Keywords: актопротекторна активність; 1,2,4-тріазол; катіон; актопротекторная активность; 1,2,4-триазол; катион; actoprotective activity; 1,2,4-triazol; cation