Морфолого-анатомічне дослідження будови надземної частини гірчаку перцевого (Polygonum hydropiper L.) - Лукіна, Ірина Андріївна; Мазулін, Олександр Владиленович; Вакуленко, Тетяна Борисівна; Паламарчук, Олена Павлівна; Lukina, I.A.; Mazulin, O.V.; Vakulenko, T.B.; Palamarchuk, O.P. (My University, 2016)
Актуальним завданням сучасної фармації є продовження досліджень лікарської рослинної сировини, яка має багатовіковий досвід використання. Гірчак перцевий (Polygonum hydropiper L.) – однорічна трав’яниста рослина, росте на вологих ґрунтах, у посівах як бур’ян. В медицині використовується як кровоспинний засіб. Відомості про мікроскопічні ознаки надземної частини рослини в деяких випадках відсутня або викладена не в повному обсязі. Виходячи з вищенаведеного, для розробки методів контролю якості необхідно досконало провести морфолого-анатомічний аналіз рослинної сировини.Actual task is to conduct modern pharmacy of medicinal plants research, has centuries-old experience of use. Polygonum hydropiper L. an annual herbaceous plant that grows on damp soils, in fields as a weed. In medicine it is used as a hemostatic agent. Information about the microscopic features of the aerial parts, in some cases, not available or is not made in full. Based on the above, for the development of quality control methods need to spend a perfect morphological and anatomical analysis of vegetative raw materials. The aim of this study was to conduct morphological and anatomical analysis of the structure of the aerial parts Polygonum hydropiper L.
Морфолого-анатомическое исследование строения надземной части горца перечного (Polygonum hydropiper L.)
Morphological and anatomical study of the structure of the aerial parts Polygonum hydropiper L.
Keywords: морфологія; Polygonum hydropiper L.; лікарська рослинна сировина; morphology; medical plants