Дослідження зв’язку концептуальних засад соціальної відповідальності та сталого розвитку фармацевтичної організації - Ткаченко, Наталя Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Проблема сталого розвитку (СР) сьогодні є досить актуальною і розглядається науковою спільнотою під різними кутами зору й на різних рівнях − державному, регіональному, галузевому, на рівні підприємства. На галузевому та мікрорівні СР орієнтований на зростання економічних показників шляхом впровадження технологічних та соціальних інновацій, розвиток перспективних напрямків виробництва, підвищення економічної та фізичної доступності продукції. Питанням розвитку фармацевтичної галузі України присвячено чимало наукових досліджень. Проте комплексних досліджень, що стосувалися б розробки стратегії СР фармації, досить мало. Перебування фармацевтичних організацій (ФО) у досить складних умовах функціонування потребує перегляду підходів щодо управління їхнім розвитком, оскільки високі виробничі темпи росту можуть співіснувати з низьким рівнем ефективності економічних і соціальних процесів. Мета. Дослідити зв'язок концептуальних засад соціальної відповідальності (СВ) та СР ФО і обґрунтувати необхідність розвитку сучасної ФО в межах концепції СВ. Матеріали і методи дослідження. У ході роботи використано методи інформаційного пошуку, систематизації, порівняння та узагальнення.
Keywords: тези доповідей