Переривчаста гіпоксія – як фактор змін ізоформного профілю NOS в міокарді щурів - Колесник, Юрій Михайлович; Ісаченко, Марія Ігорівна; Мельнікова, Ольга Валеріївна (My University, 2019)
У контрольних щурів в міокарді відмічено переважання конститутивних ізоформ NOS. 15-денні тренування призводять до суттєвого збільшення іNOS та еNOS, що можна розглядати як необхідний фактор адаптації до гіпоксичного навантаження; 60 денні ПГТ характеризуються суттєвим збільшенням nNOS та еNOS – головних факторів протекції міокарда та джерел міокардіального оксиду азоту, але зниженням іNOS, як можливий механізм обмеження додаткового пошкодження кардіоміоцитів.