Моделювання переломів великогомілкової кістки при експериментальному остеопорозі у лабораторних щурів - Абросімов, Юрій Юрійович (Запорізький державний медичний університет, 2020)
В Україні протягом останнього часу спостерігається зростання кількості переломів кісток кінцівок серед населення, зокрема, через збільшення відсотку наслідків бойової травми, а також через збільшення чисельності осіб похилого віку, що пов’язано із розвитком вікового остеопорозу та ламкості кісток. Через остеопороз щорічно відбувається 0,3 млн. переломів стегнової кістки у США та 1,7 млн. переломів стегнової кістки у Європі. В Україні остеопорозом страждають понад 2,5 мільйонів жінок та 900 тисяч чоловіків, причому відмічається щорічне зростання захворюваності на 5% [1, 2].