Порушення сну у дітей з алергічним ринітом - Кузьо, Л. В. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Алергічний риніт уражує четверту частину дитячого населення розвинутих країн, а порушення сну визнають одним із важливих факторів, котрі впливають на якість життя пацієнтів. Тривала назальна обструкція порушує аеродинаміку верхніх дихальних шляхів, тим самим створює умови для спадіння м’язів глотки та виникненню обструктивного апное сну. У дітей раннього, молодшого шкільного віку досить поширеними є різні види парасомній, які погіршують когнітивні можливості та впливають на навчання та емоційну складову якості життя. Тому вивчення сну та корекція його порушень є актуальним у сучасній педіатрії. Мета роботи – вивчити частоту та структуру порушень сну у дітей з алергічним ринітом.
Keywords: тези доповідей