Принципи симуляційного тренінгу на кафедрі дитячих інфекційних хвороб - Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Усачова, Олена Віталіївна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Дралова, Олександра Анатоліївна; Конакова, Ольга Володимирівна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
У сфері освіти симуляційні технології докорінно перетворюють процес опанування інформації, що дозволяє представити її в якісно іншій формі, створюючи ефект включеності в навчальне середовище. [1]. Симуляційний тренінг дозволяє отримувати клінічний досвід у віртуальному середовищі без ризику для пацієнта; об’єктивно оцінити досягнутий рівень майстерності; забезпечити необмежене число повторів при відпрацюванні навички; тренуватися у зручний час, незалежно від роботи клініки; відпрацьовувати дії при рідкісних і загрозливих для життя патологіях; знизити стрес при перших самостійних маніпуляціях; навчитися працювати в команді; провести самоаналіз своїх психологічних якостей і професійних вмінь; отримати об’єктивну оцінку власного ступеня підготовленості у різних сферах медичних знань і вмінь. Не менш важливим є розвиток так званих нетехнічних навичок — здатності приймати рішення, лідерських та організаторських якостей, навичок командного спілкування і підтримки та ін. [4. c.69-71].
Keywords: матеріали конференцій