Електронні спектри вбирання та дослідження тіон-тіольної таутомерії похідних 4-R-3-(тіофен-2-іл)-1Н-1,2,4-тріазол-5(4Н)-тіону - Саліонов, Володимир Олександрович; Буряк, Валерій Прокопович; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Вивчено УФ-спектри похідних 4-R-3-(тіофен-2-іл)-1Н-1,2,4-тріазол-5(4Н)-тіону у розчинниках різної полярності. Ідентифіковано типи переходів електронів, що зумовлюють смуги вбирання спостережуваних спектрів вбирання. Вивчено тіон-тіольну рівновагу досліджуваних сполук. Изучены УФ-спектры производных 4-R-3-(тиофен-2-ил)-1Н-1,2,4-триазол-5(4Н)-тиона в растворителях различной полярности. Идентифицированы типы переходов электронов, которые обуславливают полосы поглощения наблюдаемых спектров поглощения. Изучено тион-тиольное равновесие исследуемых соединений. The UV spectra of 4-R-3-(thiophene-2-yl)-1H-1,2,4-triazole-5(4H)-thione derivatives in solvents with different polarity were studied. The types of transitions of electrons, which cause the absorption bands observed absorption spectra were identifi ed. Thione-thiol equilibrium of the investigated compounds were studied.
Keywords: УФ-спектры светопоглощения; 1,2,4-триазол; тиофен; thion-thiol tautomerism; UV absorption spectra; 1,2,4-triazole; Thiophene