Історія косметології і аромології - Панасенко, Олександр Іванович; Буряк, Валерій Прокопович; Кремзер, Олександр Андрійович; Мельник, Іван Володимирович; Парченко, Володимир Володимирович; Постол, Наталія Анатоліївна; Гоцуля, Андрій Сергійович; Куліш, Сергій Миколайович; Щербина, Роман Олександрович; Сафонов, Андрій Андрійович; Саліонов, Володимир Олександрович (ЗДМУ, 2014)
Вивчення студентами історії косметології і аромології сприяє формуванню наукового світогляду та навичок історичного мислення, наукового уявлення про взаємозв’язок природних і спеціальних дисциплін, дозволяє підвищити загальнокультурний рівень сучасного молодого фахівця. Значення історії фармації, косметології і аромології полягає в тому, що вона робить наочними роль і досягнення вітчизняних учених у розвитку фармацевтичної науки, визначає їх місце в світовому і науково-технічному прогресі, вивчає вплив фармації косметології і аромології на суміжні галузі науки та практики, сприяє осмисленню завдань, що стоять перед фармацевтичним сектором і охороною здоров’я в цілому. У запропонованому посібнику в адаптованій формі для студентів молодших курсів викладена історія косметології і аромології від лікознавства Стародавнього світу до наших днів, показаний розвиток фармацевтичної науки та освіти, наведена інформація про стан фармації і косметології за кордоном.
Keywords: фармація; аромотерапія