Хіміотерапія у комбінації з високодозною тамоксифенотерапією місцеворозповсюдженого раку легень з урахуванням імуногістохімічного профілю пухлини - Шевченко, Анатолій Іванович; Каджоян, Артем Валерійович; Жданов, В. В. (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2009)
За допомогою імуногістохіміч- них методів проаналізовано рівень експресі рецепторів естрогену (ЕБ) та епідермального фактора росту в операційному матеріалі 50 хворих. Ми встановили наявність ЕБ у 34 хворих, ЕРОБ - у 23, ЕБ та ЕРОБ - у 16. У 7 хворих вони не знайдені. Враховуючи отримані результати, ми провели 56 хворим з місцеворозповсюдженим раком легенів хіміотерапевтичне лікування на базі Запорізького обласного клінічного онкологічного диспансеру. С помощью иммуногистохимических методов проанализирован уровень экспрессии (EFG) в операционном материале 50 больных раком легких. Мы установили наличие ER у 34 больных, EFGR - у 23, ER та EFGR - у 16. У 7 больных они не найдены. Учитывая полученные результаты, мы провели 56 больным с местнораспространенным немелкоклеточным раком легких химиотерапевтическое лечение на фоне высокодозной тамоксифенотерапии на базе Запорожского областного клинического онкологического диспансера.With the help of immunohistochemical methods the level of receptors to estrogen (ER) and epidermal growt h factor (EFG) expression in operational material of 50 patients with locally advanced lung cancer. We established the presence of ER in 34 patients, EFGR - in 23, ER and EFGR - in 16 ones. In 7 patients they weren't found. Taking into account the obtained results, we performed chemotherapy in combination with high doses of tamoxifen in 56 patients with locally advanced lung cancer on the basis of Zaporizhyan regional clinical oncologic dispensary.
Химиотерапия в комбинации с высокодозной тамоксифенотерапией местнорапространенного рака легких с учетом иммуногистохимического профиля опухоли
Chemotherapy of locally advanced lung ca ncer in combination with high-dose tamoxifenotherapy taking into account immunohistochemical tumor type
Keywords: місцеворозповсюджений рак легень; рецептори естрогену та епідермального фактора росту; хіміотерапія; високодозна тамоксифенотерапія; местнораспространенный рак легких; рецепторы эстрогена и эпидермального фактора роста; высо- кодозная тамоксифенотерапия; local ly advanced l ung cancer; receptors of estrogen and epidermal growt h factor; chemotherapy; high-dose tamoxifenotherapy