Алергічні ураження шкіри у практиці сімейного лікаря - Кривенко, Віталій Іванович; Непрядкіна, Ірина Василівна; Пахомова, Світлана Петрівна; Федорова, Олена Петрівна; Гріненко, Тетяна Юріївна; Качан, Ігор Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2014)
Посібник присвячений діагностиці та лікуванню гострих алергичних уражень шкіри; призначений для лікарів-інтернів, лікарів за фахом “загальна практика – сімейна медицина”, терапевтів за фахом “внутрішні хвороби”. Може стати у нагоді практичним лікарям та студентам.
Проблема алергічних хвороб є найважливішою медико-соціальною проблемою сучасності, значення якої безумовно буде зростати в наступні роки. Рішення власне практичних медичних питань цієї проблеми значною мірою залежить від рівня професійної підготовки з алергології та імунології не тільки лікарів - алергологів, а й лікарів загальної практики, основне завдання яких полягає у своєчасному первинному відборі пацієнтів з передбачуваним діагнозом алергічних хвороб, надання допомоги та при необхідності скерування хворих у спеціалізовані лікувально-профілактичні підрозділи.
Keywords: алергія; дерматози; алергози; дерматит; кропив'янка