Микробиологический мониторинг циркуляции условно-патогенной микрофлоры в лечебно-профилактических учреждениях Мелитополя - Подорожная, Е. С.; Ермак, В. В.; Гукасян, Э. Н. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено відомості про структуру циркулюючої умовно-патогенної мікрофлори в акушерському стаціонарі й у дитячій лікарні Мелітополя за період 2006–2010 рр. Відзначено домінування S. аureus і представників сімейства Enterobacteriaceae, відсутність формування госпітальних штамів, визначено фактори ризику виникнення внутрішньолікарняних інфекцій. Представлены данные о структуре циркулирующей условно-патогенной микрофлоры в акушерском стационаре и детской больнице Мелитополя за период 2006–2010 гг. Отмечено доминирование S. aureus и представителей семейства Enterobacteriaceae, отсутствие формирования госпитальных штаммов, определены факторы риска возникновения внутрибольничных инфекций. The data represented in article is related with the structure of the circulating opportunistic pathogenic microflora in a maternity hospital and children’s hospital in Melitopol in the period 2006–2010. The dominance of S. aureus and representatives of Enterobacteriaceae, absence of formation of hospital strains have been noted, risk factors for nosocomial infections have been identified.
Keywords: внутрішньолікарняна інфекція; умовно-патогенна флора; госпітальний штам; чутливість до антибіотиків; внутрибольничная инфекция; условно-патогенная флора; госпитальные штаммы; чувствительность к антибиотикам; nosocomial infections; opportunistic pathogenic flora; hospital strain; antibiotic susceptibility