Стан імунопрофілактики коклюшу та багаторічна динаміка захворюваності на коклюш на території Запорізької області - Конакова, Ольга Володимирівна; Усачова, Олена Віталіївна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Усачева, Е. В.; Силина, Е. А.; Пахольчук, Т. Н.; Konakova, O. V.; Usachova, O. V.; Silina, E. A.; Pakholchuk, T. M. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Виконано порівняльний аналіз інтенсивних показників захворюваності на коклюш у різних вікових групах. Вивчено рівень охоплення профілактичними щепленнями проти коклюшу за останні 5 років у Запорізькій області. Проведен сравнительный анализ интенсивных показателей заболеваемости коклюшем в различных возрастных группах. Изучен охват профилактическими прививками против коклюша за последние 5 лет в Запорожской области. It has been represented comparative analysis of the rate of the pertussis morbidity in the different age groups and the coverage of vaccination against pertussis for the last 5 years in Zaporozhye Region.
Состояние иммунопрофилактики коклюша и многолетняя динамика заболеваемости коклюшем на территории Запорожской области
Analysis of the morbidity and the coverage of vaccination against pertussis level in Zaporozhye Region
Keywords: коклюш; вакцинація; рівень захворюваності; діти; вакцинация; уровень заболеваемости; дети; pertussis; vaccination; incidence; children