Особливості змін рівня ПСА крові в залежності від характеру захворювання передміхурової залози та порушення сечовипускання - Довбиш, Михайло Афанасійович; Міщенко, Олена Михайлівна; Довбиш, Ігор Михайлович; Дюдюн, С. А. (My University, 2020)
Одним із відомих молекулярних маркерів захворювань передміхурової залози (ПЗ) є простатоспецифічний антиген (ПСА). Його рівень може зростати в залежності від характеру захворювання ПЗ, після статевого акту, на тлі гострої затримки сечі та катетеризації сечового міхура масажу, простати [2, 4] тому, рекомендовано проводити дослідження ПСА через 10-14 діб [1, 3].
Keywords: рак простати; простатоспецифічний антиген; доброякісна гіперплазія простати; орушення сечовипускання