Тенденції розвитку онлайн сервісів самодіагностики захворювання [Актуальні питання сучасної медицини і фармації] - Гуйтур, Н. М. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
розвитком Інтернету набули поширення онлайн сервіси самодіагностики стану організму у тому випадку, коли захворювання ще не встановлено, але патологічні та інші зміни в організмі вже визначаються. Для самодіагностики використовуються онлайн сервіси, які дозволяють по синдромам (ознакам) змін в організмі дізнатися про захворювання та спеціальність лікаря, до якого слід звернутися для встановлення точного діагнозу захворювання і початку лікування. Онлайн сервіси умовно можна розділити на дві групи. До першою групи віднесемо онлайн сервіси, які дозволяють візуалізуюти процес діагностики, наприклад, онлайн сервіси DOC.ua, Сімптомчекер, First Aid. До другої групи віднесемо сервіси з онлайн тестами, які містять питання, на котрі хворий дає відповіді. За результатами тестування виводиться інформація про стан організму.
Keywords: тези доповідей